Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Granlund

Sidor: [1] 2 3
1
Recept / SV: Granlunds grova v.2
« skrivet: december 15, 2020, 19:59:34 »
Så, nu var det ett tag sen jag skrev här och det har gått framåt med receptet.
Jag kommer fortsättningsvis köra med 150g Virginia och 150g Oriental, men i övrigt samma recept. :)

2
Recept / SV: Granlunds grova v.2
« skrivet: augusti 12, 2020, 09:05:10 »
Tackar, det funkar nog bättre än min gamla vanliga metod med att låta satsen stå utan lock bara. Det tar för lång tid och har för dålig effekt för att löna sig. :)

3
Del 17


Problem med maskinen igen. Fick igång den men slarvade med att titta på den hela tiden. Naturligtvis gick det åt skogen. pån igen i morgon. Var i Khon kaen för ett par dagar sedan och gjorde upp med en barägare att hålla ett möte med skandinaver på fredag. Betyder att jag måste ha igång maskinen med det snaraste. Ska nog ordna sig. Fortfarande jobb kvar på hemsidan, men gå gärna in och kolla. Det blir lite förändringar plus att det ska komma lite fler produkter. www.isaansnus.com. Det blir nog inte så mycket mer skrivande om min snus fabrik efter som jag anser mig igång med den nu. Men ni får gärna komma med frågor och kommentarer. Ha det bra alla snusare och ni övriga också.

Dagen efter. Jobbat med maskinen hela dan plockat isär och riktat. Dom som byggt den har bara kopierat en annan maskin, uppenbarligen igen förståelse för hur och varför den funkar. Dom har slarvat med fel saker det är därför som jag riktat delar av maskinen jag måste också rikta tratten och pappersmataren det går inte att få den helt i lod. Betyder att jag måste ta isär pappersmataren och löda ihop den igen. Jag har inte grejer till det själv och nu är firman som kan göra det åt mig stängd. Så ytterligare en dag utan maskin. Måste få igång den imorgon om jag ska hinna få färdigt snus till fredag när jag ska introducera mig och mitt snus i Khon kaen.

Jag har haft fullt upp med livet och det som hör till och har missat att du skrivit det här, men hur gick mötet? Nu är jag ju nyfiken. :)

4
Häftigt, tack för att du delade med oss!

5
Underbar läsning, jag följer dina strapatser med spänning! :)

6
Jag har köpt en rulle, även testat det på en tidigare snusträff och det funkar suveränt för nattsnus eller för att få portionssnusare att inse hur mycket godare det är med riktigt snus. :D

7
Allmänt / SV: Hydroponisk odling?
« skrivet: januari 22, 2020, 12:34:06 »
Det har gått åt skogen, precis som alla mina andra odlingar i somras, men jag ligger i startgroparna för att sparka igång snart igen. Jag försöker bara komma fram till hur jag ska fördela resurserna. Jag har en stor balja och pump som jag kan avsätta till tobak. Den rymmer för stunden 5 plantor men jag kan lätt göra om den till fler / färre / annorlunda upplägg.

Jag återkommer när jag har startat upp igen.

P.S. Ph var en bra frågeställning, jag har ju medel för att styra ph-värdet i vattnet, så jag ska absolut försöka forska lite i det med, men jag har lite problem att få saker gjorda nuförtiden och därför går allt vansinnigt sakta.

8
General Discussion / SV: Varför och hur man startar en snusfabrik i Thailand.
« skrivet: november 08, 2019, 15:16:31 »
Haha, bambi på hal is hade jag nästan velat se, men jag ska inte säga för mycket för då kommer det väl en dag när jag gör samma sak. :D

Roligt att få följa din resa, även om jag sällan kommenterar på grund av att livet är fullt av måsten så läser jag ikapp då och då och ska försöka bli bra på att åtminstone visa att jag lever lite då och då. :)

9
Tack för din berättelse och jag ser fram emot att läsa mer om den.

Jag är lite nyfiken på vad det är för maskin du köpt som packar snuset? (Om du vill dela med dig av det alltså.)

Att det varit problem med forumet tar jag på mig, det är en privat server och jag slåss lite med några ryssar som verkar tycka att min server är en fantastisk plattform att hitta på dumheter från, så när jag väl slänger ut dom hittar dom en ny väg in. Intressant för mig för jag lär mig saker längs vägen men också besvärligt eftersom jag har diverse problem i livet ändå plus att jag jobbar 100%, men skam den som ger sig. :D

Kontanten av det hela är väl iaf att jag ser fram emot dina rapporter och jag ser gärna både bilder och tankar kring snuset, både här och i andra delar av forumet. Ju fler vi är som läser och skriver, desto större kommer vi kanske lyckas bli. Jag är inte ute efter att konkurrera med Facebook, det är omöjligt, däremot vill jag gärna ha informationen i ett vettigare format. Överskådligt, sökbart och resistent. :)

Mvh Admin.

10
Recept / SV: Granlunds grova v.2
« skrivet: oktober 02, 2019, 11:01:16 »
Ja kanske något. :) Jag brukar inte tycka det vinner så mycket på lagring, men i det här fallet så vart det alldeles för blött och har behövt torka upp lite. :)

11
Recept / Granlunds grova v.2
« skrivet: september 06, 2019, 09:39:34 »
Granlunds Grova v,2

Tobak:
300g Handkrossad Burley
300g Grovmald Virginia (För att jag har det i grovmald kvalitet.)
150g Handkrossad Eldtorkad Kentucky.

Övrigt:
110g Salt utan Jod (Jag använder grovt havssalt)
60g Kaliumkarbonat eller 50g Natriumkarbonat.
400 + 400 + (ev.)200ml Vatten
50g Propylenglykol
50g Glycerol
25g Whiskyessens
15g Rökarom (TryMe Liquid smoke)

Tillvägagångssätt:
Börja med att mäta upp de tobakssorter som ska handkrossas och lägg de i en större bunke. Krossa för hand till lagom grovlek och blanda sen i Virginian.
Blanda 400ml vatten och 110g salt, försök lösa upp saltet och blanda sen ner det i tobaken. Krama, rör och blanda ordentligt. Värmebehandla som du brukar jag, jag personligen kör med Ikeas tryckkokare i 5 timmar. Låt tobaken svalna.
Blanda Glycerol, Glykol, rök och whisky. Tillsätt vatten till 5dl totalt. Pudra på karbonatet under omrörning och tillsätt sen vätskan.


I det här stadiet är det nästan omöjligt att köra tobaken i assistent, även om det går att vända runt den med assistenten om man kör korta omgångar medan vätskan tillsätts. Blanda så ordentligt du kan. Smaka av och njut.
När du kommer ut till boden imorgon så kommer snuset vara alldeles för torrt så blanda vidare och tillsätt mer vatten. Två deciliter räckte för mig vid senaste försöket men det kan hända att det behövs mer framöver.
Jag har inte lagrat det här snuset utan sitter och suttar på en prilla i skrivande stund. Vet faktiskt inte alls om det skulle tjäna något på att lagras, men jag lyckas inte hålla mig borta från det tillräckligt länge.

Lycka till!

12
Träffar / Åfors 30/8 -19 Snusträff med kräftkalas.
« skrivet: september 06, 2019, 09:30:57 »
Nu får ni ju skvallra lite om träffen ni som var där, jag kunde tyvärr inte medverka men tycker ändå att det borde skrivas åtminstone något om den. :)

13
General Discussion / SV: Reklam
« skrivet: augusti 20, 2019, 14:50:54 »
Ja, jag klurar lite på hur det ska lösas, men jag har ingen riktigt bra idé än.

Vill någon vara med och moderera så dra ett PM till mig så löser jag det.
Vi är ännu lite i vår linda och vi behöver mer folk och aktivitet här, men jag har haft lite motgångar i livet och orkar inte dra runt det här mer än hjälpligt för stunden.

/Admin.

14
General Discussion / SV: Allt om att svetta tobaken propert
« skrivet: augusti 20, 2019, 14:46:59 »
Jag funderar på att testa göra en hybrid-svettning. ~30 minuter i tryckkokare (efter att den fått upp värmen) sen kallsvetta det i någon vecka. Detta med enbart salt och vatten. Vet inte om det blir något av det, men alltid kul att testa. :)

15
Recept / SV: Original receptet på Ettan som cirkulerade på nätet förut
« skrivet: augusti 20, 2019, 09:49:46 »
"Arbetas" borde väl vara röra om och knåda gissar jag.
Sållas är väl att sålla / sila bort kvistar och liknande?

Finsigta är finsikta, alltså att sila bort större bitar.

Diverse bladmjöl är nog som du säger, bottenskrap från vad som nu råkade finnas på plats. :)

Sidor: [1] 2 3