Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Geronimo

Sidor: [1] 2 3
1
Produkter och utbud / 2 för priset av 1
« skrivet: april 17, 2020, 13:53:26 »
Jag han tyvärr inte skriva för forumet låg nere precis när dom annonserade ut.
Men det är så att Snusfabriken säljer ut sitt lager av tobak för att göra egna tobaksblandningar.
Det finns fortfarande lite kvar.

https://snusfabriken.com/produkt-kategori/erbjudanden/2-for-priset-av-1/

2
General Discussion / SV: Varför och hur man startar en snusfabrik i Thailand.
« skrivet: februari 27, 2020, 05:35:49 »
Sitter uppe här till sent på morgonen och funderar på lite allt möjligt.
Var in en sväng på www.filtsnuspaper.com och tobakskemi.se och tittade lite.
Tänkte då på din hemsida.

Det är ganska mycket blanka ytor, med bakgrunder och sidobilder skulle sidan skapa mer stämning för att locka dina kunder till din produkt.
Du kan fylla ut ytorna med lite bilder för att skapa en skön känsla när man går in.

Eftersom att du är i Thailand och dina kunder är där så kan lite thai bakgrunder vara fint. Natur, folk, stränder, vatten osv
Jag ser som exempel en hög med fint tillpuffade snusprillor i eller utanför en dosa på ett bord eller ett räcke av fint trä med något vackert som alla i Thailand känner igen sig i och mår gott av i bakgrunden.
Detta i något upplägg som liknar sidorna jag länkade ovan.

Så att dina kunder känner att det är just dom som tilltalas, dom är i paradiset på jorden och din sida levererar där den ädla svenska snustraditionen.  Det bästa av två världar! Kan du fånga något sånt i bild så tror jag att sidan skulle bli riktigt läcker och tilltalande.
Kultur till produkter är viktigt! :)

Jag hoppas att mina tankar ger lite inspiration!

Många använder mobil för internet så det är viktigt att sidan funkar bra i mobil med.
Jag har själv bara testat din sida på dator, ser ut att fungera precis som den ska för mig på dator i Firefox webbläsare! :)

3
Produkter och utbud / 2 Års Jubileum på Kungssnus.com 20% rabatt!
« skrivet: februari 26, 2020, 00:51:53 »
Såg just i ett nyhetsbrev att det är 2 Års Jubileum på www.kungssnus.com  Grattis!  :D
Dom har 20% rabatt på Snussatserna och deras Aromer.
Perfekt tillfälle att köpa in alltså!

4
Tips och Tricks / Salt som salt ... eller? Salt med eller utan jod till snus?
« skrivet: februari 26, 2020, 00:45:49 »
Kopierar denna text som damp ner i ett nyhetsbrev från Kungssnus. (snusfabriken.com + Tobakskemi.se)
Ifall någon av er ännu inte prenumererar på det nyhetsbrevet! Rekommenderar att ni gör det, bra info kommer hela tiden.

"Salt som salt eller är det verkligen så enkelt tror du?

Salt med tillsatt jod kan göra att snuset blir beskt. Havssalt innehåller visserligen naturligt jod, men detta oftast i för små mängder för att det ska påverka smakerna i det färdiga snuset.

Det är främst den som tillverkar snus i lägre temperaturer, alltså fermenterar, som beskan kan framträda mest. Jod påverkar alltså fermenteringen på ett negativt sätt då den dödar den naturliga fermenteringen och gör att den inte vill komma igång som den ska. Kör man i för låg temperatur i ugn så kan man också få samma bekymmer med beska.

Tillverkar man i tryckkokare så värmebehandlar man snuset istället under hög temperatur och ingen fermentering sker. Här ska det inte vara några bekymmer med tillsatt jod i saltet.

Smakblindhet för beska är också vanligt vilket gör att det en person uppfattar som gott är enormt beskt för en annan person.

För att testa skillnader i smakkänslighet brukar forskare använda ett ämne som smakar extremt beskt för 25 procent av befolkningen. Hälften av befolkningen får en mer måttfull smakupplevelse av samma ämne, medan 25 procent knappast känner någon smak alls.

Så för enkelhetens skull, ta till vana att använd salt utan jod när du tillverkar snus. Då blir det rätt oavsett vilken metod du använder för att tillverka ditt snus. Du kanske inte uppfattar beskan, men vännen som du bjuder en prilla kanske tycker det är extremt beskt.
"

5
General Discussion / SV: Varför och hur man startar en snusfabrik i Thailand.
« skrivet: februari 26, 2020, 00:41:15 »
Tråkigt med maskinhaveri, hoppas du får igång den igen och att lagningarna gör att den fungerar i fortsättningen!
Bra ide med barägaren att ordna träff med skandinavier. Du kommer säkert att träffa dina första blivande stammisar! :D
Jag tittade till hemsidan, den ser bra ut! Bra jobbat!

6
Sverges beredskap var i vissa avseenden mycket god. Riket hade kapacitet att tillverka varor vi behövde i händelse av ofred eller då vi på annat sätt blev avskurna från utländska leverantörer. Vi hade stora mängder råvaror, halvfabrikat och färdiga produkter lagrade. Inget nytt i det men jag slutar aldrig förvånas över vad jag springer på. Att den svenske soldaten inte skulle klara sig utan kulor och krut är självklart. Att inget blir gjort utan kaffe insåg man också och beredskapslagrade stora mängder som löpande omsattes (sist in, först ut osv). Det glädjer mig dock storartat att våra nitiske tjänstemän även insett att utan det svenska snuset stannar Sverige.
En av de stora fabrikörerna hade uppgiften att säkerställa produktionen.


http://www.antus.nu/snus.html

7
Jag köpte pH-sänkare. Det kostade inte ens 30kr för ett halvt hekto.
Dosering är 1-2 kryddmått per 2kg snus.

Jag hade problem med att snuset hade för högt pH och gjorde riktigt ont under läppen och det blev bara värre och värre.
Hade i jättelite av pH-sänkaren i en dosa, några korn bara och väntade en stund och snuset blev mycket bättre!
Det känns riktigt skönt att lägga in en prilla igen!

Den är så billig att alla som gör snus borde ha den i tillbehörsförrådet.

I nästa batch ska jag testa att slå i lite extra Natriumkarbonat för att få ut lite mer nikotin och efter lagring sänka pH till rätt nivå. Återkommer med resultat när jag gjort det.

8
Kul med alla uppdateringar och att det rullar på!
Tittade på hemsidan, snygga dosor! :)

9
Jag har nu provat Filt snuspapper och är väldigt nöjd!

Man kan göra riktigt stora och feta portionsnsusar som är lika stora som en lössnus och dom ligger jättefint under läppen och det smakar godare än köpeportion tycker jag.

Papperet håller bra och går inte sönder, det är väldigt lent att slicka på och saften rinner igenom och smakar gott.

5/5 får den av mig!

10
General Discussion / SV: Allt om att svetta tobaken propert
« skrivet: november 12, 2019, 18:25:04 »
Jag testade att svetta en omgång tobak i tre veckor á 60 grader.

När jag skulle konsistensvispa snuset så blev det väldigt snabbt röda lacket av alltihopa, som playdo-deg.
Tobaken var förvånande torr, för torr för att snusas och jag fick blöta upp den och då blev det ännu värre.

Jag tror att den långa svettningen gör tobaken så mjuk och lös att även dom grova bitarna smetar isär och blir som lera när man kör våldsvispning i maskinen!
Jag kunde utan problem göra en liten dalahäst av snuset som höll ihop.

Så blev det inte tidigare med samma tobak och recept fast kortare svettning och då vispade jag minst 2-3 gånger så länge med samma effekt på maskinen! Helt annan konsistens vid kortare svettning.

Planen var verkligen inte att göra röda lacket av allt snus men men.. lärde sig något nytt om svettningens verkan på snuset i alla fall!

TLDR; Lång svettning kan göra tobaken väldigt mjuk och lös, stor risk för smet vid vispning.

11
Kul att du sprider snuskulturen till andra sidan jorden!  ;D

Sätt igång bara och gör snus!
Försök att efterlikna dom vanligaste svenska.

Ren tobakssmak: Ettan, Grov
Samt General.
Och gör om du kan portion av dom tre då det är väldigt populärt med portion.

Det är väldigt många som snusar "white" och godissmakande snus, det kanske till och med, mot oss som lössnusares logik vara det största och mest populära,det måste du också tänka på.
Det kanske kan vara det överlägset största marknaden tom.. isf satsa på det först och främst.

Sälj alltid i riktiga dosor så det känns genuint, inget lösvikt i en påse.
När man tar en snus vill man känna sig hemma, när man är borta.

12
Recept / SV: Granlunds grova v.2
« skrivet: oktober 12, 2019, 00:33:50 »
Ja kanske något. :) Jag brukar inte tycka det vinner så mycket på lagring, men i det här fallet så vart det alldeles för blött och har behövt torka upp lite. :)

Min senaste batch som jag gjorde blev lite för blöt eller ja ganska mycket faktiskt, eftersom att jag var på fyllan och höftade lite med vattnet osv.
Jag lade en liten en aschet eller vad det heter, en sån där man lägger en sockerbit på och dricker kaffet på på morgonen. Fat?!
En liten tallrik!'
Ni hajjar nog men säg ej till min fru att jag varit inne i köket och hållit på!

Med några meter hushållspapper på porslinet så det sög åt sig fukt.
Måste tillägga att allt detta hände i en 2.5 liters bytta med lock innehållandes ca 2kg snus.
Efter en eller ett par dagar eller kanske tre så hade det sugit åt sig ordentligt med fukt och snuset blev mycket bättre än innan.

Jag har ofta låtit enskilda dosor står utan lock över natten men detta funkade bättre eftersom att hela batchen blev lite torrare.

Rörde om med sked och så var det bra snus av allt, innan så rasade den och rann lite väl mycket.

13
General Discussion / Hur lagrar ni ert snus?
« skrivet: september 30, 2019, 20:24:16 »
Hur lagrar ni ert snus?

Jag brukar ha problem med ammoniak direkt efter tillverkningen, lukten av snuset är starkt och stickande fränt och jag burkar må lite illa om jag snusar för mycket av det.
Men ammoniaken försvinner sakta efter lite lagring och omrörning emellanåt.

1 månad brukar bli bra tycker jag men jag tjuvar så klart av snuset långt innan det.  :D
Jag tycker snuset stiger ordentligt i kvalitet efter lagring och liknar mer köpesnuset.

Min erfarenhet hittills är att vissa smaker som tex Bergamotte, citron mfl vinner på eller tom kräver lagring.
Direkt efter att man har tillsatt smaken i snuset så smakar det väldigt mycket citrus så att man tror att man tagit 5x för mycket och efter några dager eller en vecka övergår smaken till en riktig skitsmak som inte är god alls.
Oron att hela batchen blivit dålig finns där.
Men efter en eller två månaders tålmodig lagring i kylen blir återigen smaken god när den fått mogna i snuset.
Allting jämnar ut sig och man kan känna både sältan, tobaken och tillsatta smakerna tillsammans på ett balanserat sätt, till skillnad från innan då en (omogen)smak tog över väldigt mycket.

Har läst att lägre temperatur gör att snuset måste lagras mycket längre än i rumstemp.

Dela med er av era erfarenheter av hur snuset förändras av lagring och berätta hur ni brukar lagra ert snus!


14
Recept / SV: Granlunds grova v.2
« skrivet: september 30, 2019, 19:35:01 »
Receptet ser riktigt grovt och whiskeyrökigt ut!
Ska definitivt prova göra något liknande själv, med några riktigt grova bitar i som man kan tugga lite mellan tänderna när dom trillar ner. :D

Har snuset blivit ännu bättre efter dessa veckor som gått?

15
General Discussion / SV: Reklam
« skrivet: augusti 20, 2019, 23:21:03 »
Tråkigt att höra Granlund! Hoppas det ordnar upp sig!

Jag tar mig gärna an uppgiften att städa bort spam i forumet, kikar in ganska ofta! :)

Sidor: [1] 2 3