Författare Ämne: Granlunds julgodis (2017)  (läst 32387 gånger)

Utloggad Granlund

  • Administrator
  • Stånkare
  • *****
  • Antal inlägg: 65
  • Karma: +2/-0
    • Visa profil
Granlunds julgodis (2017)
« skrivet: november 02, 2018, 22:10:50 »
Romsnus

250g handkrossad Burley
350g Captain Morgan Spiced gold
50g salt


Svetta i 48h (Tillsatte en skvätt rom till efter 24h)

Handknåda efter att det svalnat, tillsätt mer rom, flytande honung, 50g soda och en skvätt vaniljessens

Efter ett dygn tillsatte jag lite Cane Syrup för att få upp sötman ytterligare lite.

Utloggad Granlund

  • Administrator
  • Stånkare
  • *****
  • Antal inlägg: 65
  • Karma: +2/-0
    • Visa profil
SV: Granlunds julgodis (2017)
« Svar #1 skrivet: januari 30, 2019, 19:24:30 »
Tänkte inflika en kommentar om hur illa det gick med julgodiset i år.

Skulle göra det i riskokare och tänkte att den kan få gå i flera dagar så jag blötte upp snuset rätt ordentligt med både vatten och rom. Sen pajade riskokaren... Så jag körde snuset färdigt i tryckkokare. Fortfarande skitblött snus och riktigt beskt, så jag har liksom försökt rädda det i omgångar men tillslut så slängde jag in hela satsen i ugnen utan lock på ~100 grader.

Nu liknar det faktiskt snus både till smak och konsistens, men det är inte alls lika gott som i fjol.

Kontentan av det hela är alltså: Har du ett vinnande koncept så ge fan i att pilla på det. :)

Över och ut.